Huawei подготвят EMUI 10 за официално представяне на 9-ти август

Докато много потребители се чудят какво се случва с политическите войни между Huawei и САЩ, китайската компания е готова да представи следващата версия на своят EMotion User Interface, вече известен само като EMUI. Става дума за EMUI 10, който софтуер се очаква да видим първо в смартфоните Mate 30-Series.

На своята годишна конференция с разработчици, Huawei най-вероятно ще покажат не само EMUI 10, но и нещо друго доста интересно – HongMeng OS. В известен смисъл собствената операционна система на Huawei ще привлече повече интерес, предвид любопитството на мнозина да разберат докъде са стигнали от Huawei в желанието си да конкурират Android OS. Към момента е почти сигурно, че в началото на своето съществуване HongMeng OS няма как директно и веднага да се превърне в пряк конкурент на Android OS поради ред причини, които сме дискутирали и преди. Една от тези причини е Google APPS.

Що се отнася до EMUI 10, едно нещо не е напълно ясно – новата версия може и да не е базирана първоначално на Android Q, защото новият Android все още не е готов. Предвид идеята за официален анонс на Mate 30-Series в близките няколко седмици, EMUI 10 може да бъде анонсиран и директно върху Android Q, а първата му имплементация да е именно чрез Mate 30-Series. Ако “ситуацията” със САЩ все още не е изгладена напълно (макар и неофициално), EMUI 10 може и да се появи (засега) и върху Android 9.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *