Huawei официално представиха първият смартфон с Kirin 810 – nova 5

Днес в Китай е момента за анонса на ново поколение интересни смартфони на Huawei (моделите са предназначени за азиатският пазар) – nova 5 Pro, nova 5 и nova 5i. Едно от по-интересните неща е анонсът на nova 5 – първият модел на компанията с чипсет Kirin 810.

Появата на Kirin 710 преди година показа нещо много важно – как “среден клас” смартфони могат да предлагат (почти) флагманска производителност. От тогава доста модели на компанията (включително и Honor-и) бяха екипирани именно с този чипсет и демонстрираха чудесни възможности. Сега е ред да видим и заместника му – Kirin 810, който ще стане основа на много интересни модели от среден клас в близките месеци напред.

Kirin 810 е схемен набор, който притежава две бързи ядра Cortex-A76, допълнени от шест (енергийно-ефективни) ядра Cortex-A55. Графиката се управлява от Mali-G52MP6. Споменатият първи смартфон с Kirin 810 ще притежава не точно “среден клас” възможности – 8GB RAM, 128GB място за потребителски данни, FHD+ OLED дисплей и “четворна” основна камера. Всичко това на очаквана цена (в Китай) от около 400 евро.

 

Наред с nova 5 анонс е бил направен и на nova 5 Pro и nova 5i – първият е флагмана на фамилията, екипиран с Kirin 980, 8GB RAM, зарядно 40W Super Charge, четворната камера и батерия 4000 mAh. Налице е дори вграден в дисплея сензор за отпечатъци, като стартовата цена е много близка до тази на nova 5.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *