Huawei официално анонсират P10 и P10 PLUS

Дойде време и за официално представяне на още един доста дългоочакван мобилен телефон – Huawei P10. Точно в 14:00 местно време в Барселона едно от най-интересните неща, които се случват е именно анонсът на Huawei P10 и P10 PLUS.

Официалните тийзъри на P10 са видяни в 140 държави с над 162 милиона импресии. Но е време да видим и самите смартфони, в цялата им прелест.

При Huawei P10 и P10 PLUS отново се разчита на двойна камера, разработена заедно с Leica, съвсем очаквано с подобрения. Според Huawei новият смартфон е “икона”, с модерен дизайн и перфектната изработка (без изплъзване от ръцете, без задържане на пръстови отпечатъци, с “anti-scratch” възможности). Повърхността на задния панел е с “diamond cut” покритие, което предлага здравина и отблясък).

Основните цветове са Ceramic White, Dazzling Gold, Rose Gold, Graphite Black, Prestige Gold и Mystic Silver. Налице ще са и два допълнителни цвята, разработени с Pantetone Color Institute – Greenery и Dazzling Blue.

Новите P10 и P10 PLUS ще притежават защитно покритие Gorilla Glass 5, а основният бутон в долната част на устройството е със сериозна мултифункционалност – кратко докосване служи функцията на “Back”, екранните бутони вече не са актуални.

С размери 153.5мм х 74.2мм, Huawei P10 PLUS притежава 5.5″ дисплей и 3750 mAh батерия (при P10 батерията е 3200 mAh).

Дисплеят е “2K” с яркост 500 cd/m2 и ниво на контраст от 1500:1. Устройството притежава нано покритие и водоустойчивост.

Един от основните интересни елементи при P10/PLUS съвсем очаквано е основната камера. Тук ще се използва SUMMILUX-H (f1.8) с основен 12MP “dual pixel” OIS сензор с хибриден автофокус и допълнителен сензор 20MP “mono”. В режим “Professional Mode” потребителя ще може да контролира общо взето всичко – ISO, Focus Mode, Shutter Speed, RAW. Новата основна камера на P10/PLUS ще предлага и много добро качество на изображението дори и при снимки с ниско ниво на осветяване (“нощни снимки”). От Huawei се гордеят със своята основна камера и по една друга причина – възможността в режим “Портрет” да се правят висококачествени снимки-портрети, опцията за добавяне на ефекти върху кожата и околната среда, както и 2х зуум на снимката без загуба на качество.

При Huawei P10/PLUS “портретните” възможности на основната камера ще са достъпни и при лицевата “selfie” камера, която е първата в света “предна камера с Leica технология”. Наред с това е налице и режим “Adaptive Selfie” – автоматичен избор на най-добрите настройки в зависимост от това колко човека ще си правят селфи.

Huawei P10/PLUS е първият в света 4.5G смартфон със своята 4х4 LTE MIMO антена. Като става дума за антени, Wi-Fi също е подсигурен от 2х2 MIMO за по-добро ниво на сигнала Wi-Fi. Апаратът е и DUAL SIM, като вторият слот е хибриден – поддържа карти microSD с капацитет до 256 GB.

Що се отнася до нивото на производителност, очаквано налице е чипсет Kirin 960, подкрепен от “Ultra Memory” технология при работата с RAM памет.

Двата нови Huawei P10 и P10 PLUS предлагат и Huawei SuperCharge – с 30 минути време на заряд, апаратите могат да издържат 1 ден работоспособност, а със своите 3750 mAh, P10 PLUS ще може да предложи над 2 дни работоспособност.

Двата нови смартфона ще работят под управлението на EMUI 5.1. Huawei им добавят и интересни аксесоари – магнитна стойка за кола, кожен калъф Leica, както и няколко на брой доста цветни задни калъфи.

Huawei P10 ще е достъпен за закупуване още от следващият месец, като стартовите цени за Европа са 649 евро за P10 с 4 GB RAM и 64 GB вградена памет и 699 евро за P10 Plus със същият обем памет. За 100 евро отгоре ще можете да закупите P10 Plus с 6 GB RAM и 128 GB вградена памет.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *