Huawei официално анонсират 8-ядрения SoC Kirin 920

След като преди няколко дни Huawei официално показаха в България най-новия си смартфон от висок клас Ascend P7, сега е ред за поредния анонс, този път в глобален мащаб. Става дума за най-новия 8-ядрен чипсет за мобилни компютри Kirin 920, който е базиран на big.LITTLE GTS и ще разполага с доста сериозна изчислителна мощ.

 huawei_kirin_920_draft_2

 Новият SoC на Huawei ще разполага с четири ядра Cortex-A15 с работна честота до 2.0 GHz и четири ядра Cortex-A7 с работна честота до 1.6 GHz, а към тях в графично отношение е добавен Mali-T628MP4. С това графично ядро новият чипсет ще поддържа дисплеи с резолюция до 2560 х 1600, както и хардуерно ускорение на H.265. Поддържани са стандартите LTE FDD, TD-LTE, WCDMA, TD-WCDMA и разбира се GSM. При работа под мрежа LTE ще може да се постигат скорости на трансфер до 300 MB/s. Що се отнася до нивото на производителност на Kirin 920…

huawei_kirin_920_draft

… той не би трябвало да отстъпва дори на Qualcomm Snapdragon 805, или поне така към момента е представен от Huawei. Първият очакван смартфон базиран на този чипсет е познатият все още с кодовото си име Mulan.

huawei_mulan_draft


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *