Huawei не възнамеряват да пускат в продажби смартфон с Harmony OS през 2019г.

След официалният анонс на Harmony OS на Huawei, слуховете около появата на смартфони, базирани на тази OS не спираха да се въртят в интернет пространството. И докато очакванията бяха за появата на поне един модел, вероятно предназначен главно за продажби в Китай, всички предположения бяха отречени, съвсем официално от Huawei.

Винсънт Янг, един от старшите вице-президенти в Huawei съвсем категорично е заявил, че компанията няма намерение да пуска Harmony OS-базирани смартфони през 2019 година. Да, като цяло Huawei ще представят устройства, които ще се управляват от Harmony OS, но това ще са смарт часовник или телевизор, но не и смартфон. Според вице-президента на компанията, основната цел е да се предлага “един стандарт, една екосистема”, което (съвсем логично) към момента означава Android OS.

Прилагането на Harmony OS при смартфоните може да се случи по-рано, но само и единствено ако ситуацията с политическата война между Китай и САЩ се влоши и всякакви “търговски взаимоотношения” на Huawei с американските технологични компании бъдат отрязани напълно. Към момента на Harmony OS се гледа като на резервен вариант, като в плановете на Huawei не влиза създаването на смартфон с Harmony OS в близко бъдеще.

Наред с всичко останало, Винсънт Янг е добавил, че съвсем скоро трябва да очакваме нов флагмански модел на компанията, който също ще работи под Android OS. Логично, става дума за Mate 30-Series, но по-конкретно за коя версия на Android OS не е било уточнено. Новата отсрочка на прилагането на търговската забрана изтича на 19-ти ноември, като това би позволило на Mate 30/Pro да получи Android 10 и софтуерни обновявания поне до ноември 2019 година (наред с всички останали по-съвременни смартфони на компанията).

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *