Huawei все още с възможност да покрият очакванията за продажби през 2019г

Политическите проблеми между Huawei (Китай) и САЩ доведоха до редица проблеми за Huawei, като на някои световни пазари компанията загуби около 60% от пазарният си дял. Според аналитици, обаче, е още рано да отписваме 2019 година за китайският производител, дори напротив – очакваните 250 милиона продажби на смартфони може да бъдат надскочени с 10 милиона и компанията да завърши годината с 260 милиона апарата в годишният отчет за Продажби.

Според информацията, до края на месец юли Huawei ще успеят да приключат успешно сагата със САЩ и да си възстановят всички търговски взаимоотношения с американските компании, включително Google и Android. След това очакванията са за силен скок в продажбите на апаратите на компанията в Европа, като тук очакванията към Mate 30-Series са големи.

Анализа на бъдещите 5 месеца при продажбите на смартфони Huawei засяга и очакван ръст и при продажбите в Китай, с което Huawei да заемат още по-голям пазарен дял на локално ниво. Всичко това би трябвало да доведе и до надскачане на очакванията за продажби през 2020 година.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *