Huawei вече тестват активно HongMeng OS?

Цялата разправия около Huawei и САЩ, и забраните наложени на китайският IT гигант доведоха до ускоряването на една по-странична разработка на Huawei – тяхната собствена операционна система HongMeng OS. Макар компанията от няколко години насам да се занимава с HongMeng, последните няколко месеца бяха изключително активни и продуктивни в тази насока. По последни слухове разработката е на етап “активни тестове” с телефони.

Това, че Huawei може би са на ниво “beta” показва колко активно се работи по HongMeng OS, но това не означава, че сме вече много близо до официалното представяне на първите модели смартфони с тази Android-алтернативна операционна система. Освен всичко друго, Huawei е на път да си оправи взаимоотношенията с администрацията в САЩ и всякакви забрани да отпаднат толкова бързо, колкото и бяха наложени. В близко бъдеще HongMeng OS няма дори да доближи нивото на разпространение, което Android има в момента по телефоните на компанията, но в дългосрочен план, при едно добро приемане от клиентите, HongMeng OS може би ще е реална атернатива…

Има вероятност в следващите няколко месеца, или началото на 2020 година, да видим официално пуснат в продажба смартфон Huawei, базиран на HongMeng OS, но това със сигурност няма да е модел от по-висок клас и със сигурност ще е предназначен за локалният пазар в Китай.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *