HTC Desire HD все пак няма да получи Android 4.0

След като от канадският мобилен оператор Telus “изтече” информация относно HTC Desire HD и спиране на разработката по ъпгрейд на операционната система до Android 4.0, представител на HTC официално отрече тази информация, споделяйки теза, подкрепяща ъпгрейда на Desire HD до Ice Cream Sandwich. Няколко дни по-късно обаче, нова официална информация е налице и този път явно всичко е ясно – за Desire HD няма да има “сладоледен сандвич”.

Новото официално становище на HTC, и този път финално, говори за сериозните тестове, които компанията е провела, за да стигне до този извод. Според HTC текущата версия на Android предоставя “най-доброто, на което е способен Desire HD”. Когато компанията обмисля ъпгрейди на операционната система на съответният модел смартфон, под внимание се вземат редица фактори, като личните впечатления и усещане по време на работа от страна на потребителя е най-важният фактор. Поради това компанията е преценила, че ъпгрейда към Ice Cream Sandwich не може да се извърши.


2 thoughts on “HTC Desire HD все пак няма да получи Android 4.0

  • 24.07.2012 at 11:48
    Permalink

    тъпото е, че не оставят потребителите да решат. Какво им пречи да публикуват упдейта, за който иска да се занимава?

  • 24.07.2012 at 12:04
    Permalink

    Проблемът е, че като го обявят официално не могат да кажат – пробвайте, пък как дойде… много народ просто ъпдейтва и толкова… и ако не му хареса производителността ще почнат оплаквания и т.н и трябва да мислят вариант за връщане обратно към джинджъра. Явно от това искат да се спасят от HTC. А не ги виждам как ще пуснат неофициален ъпдейт, за най-запалените фенове. По-добре (за HTC) е да си купиш нов HTC One – с него получаваш и сладоледа ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *