HTC с официален анонс на One M9+, но само за Китай

Една по-различна версия на наскоро анонсираният HTC One M9 бе официално представена в Китай – става дума за новият One M9+. Освен, че е по-различен вариант на споменатият нов флагман на HTC, другото по-интересно нещо около този смартфон е, че ще е ексклузивен за Китай т.е. няма да го видим в Европа, или пък в рамките на Северна Америка. Това е така, защото One M9+ е специална разработка за китайските оператори, при която е търсено правилното съотношение между дизайн, големина на дисплея, производителност и не на последно място – софтуерна поддръжка.

 htc_one_m9p

Новият модел на HTC най-вероятно е първият официално анонсиран смартфон с чипсет MediaTek Helio X10 т.е. MTK6795T. Тази “турбо” версия на MT6795 ще предлага осем процесорни ядра Cortex-A53 с работна честота от 2.2 GHz, допълнени от 3 GB оперативна памет. Дисплеят е 5.2″ QHD с резолюция 2560 х 1440, а основната камера е f/2.2 20 MP. Предната камера е UltraPixel. Налице също е и бутон “Home” с поддръжка на пръстов отпечатък, отново реализирано за съвместимост с AliPay в Китай.

Макар възможността за предлагането на този смартфон и на други континенти да не е напълно отписана, в близко бъдеще HTC не планират представянето на One M9+ на територии извън Китай и Азия, като цяло.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *