Honor 9X идва да замести успешният Honor 8X

Дъщерната компания на Huawei, Honor, е готова да покаже официално наследника на (доста успешният модел) Honor 8X – Honor 9X (както и, вероятно, неговата про версия – Honor 9X Pro). Предвид осъвременяването на идеята, не е учудващо, че Honor 9X ще притежава доста сериозни хардуерни възможности, като например Kirin 810 SoC и 8GB RAM.

Основният модел ще е Honor 9X, а по всяка вероятност ще видим и Honor 9X Pro (подобрена камера, а може би и още нещо). Информацията от TENAA споменава и 256 GB място за потребителски данни, което също е доста прилична заявка за апарат, който не е флагманско предложение. Предполага се, че дисплеят при 9X и 9X Pro ще е един и същи т.е. 6.59″ IPS FHD+. Ако няма разлики при батерията, и двата варианта на 9Х ще разчитат на 3900 mAh. Що се отнася до основната камера, 9Х би трябвало да предложи двойка сензори (основен 48MP и 2MP “bokeh”), докато при 9X Pro се очакват три броя – 48MP + 2MP, както и най-вероятно допълнителен ultra-wide (8MP – 16MP).

Все още няма яснота по стартовите цени на 9Х и 9X Pro, но на 23-ти юли ще видим официалното представяне в Китай и (поне) цените, на които апаратите ще стартират продажби именно по тези географски ширини.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *