GSMA каза: MWC 2020 няма да се състои

Провеждащ се от 2006 година, Mobile World Congress в Барселона се утвърди като най-доброто място за мобилни технологии на територията на Европа, а според някои – дори в цял свят. Всяка година събитието набираше все повече сила и интерес, но през 2020 година Коронавирус успя да сложи “пръчка в колелото” и на GSMA (организатор на MWC) и самото събитие:

Този анонс от късно снощи бе предшестван от внезапното отказване от участие на множество големи компании, като например LG, SONY, Ericsson, NOKIA, ZTE, Amazon и т.н. След всяко ново отказване се появяваха все повече слухове около евентуалните проблеми, свързани с присъствие на Mobile World Congress – най-вече от здравословно естество, заради Коронавирус. GSMA официално обяви, че ще бъдат взети много сериозни мерки в тази посока, но изглежда глобалното напрежение (и не само) са довели до вземането на решението тази година MWC да не бъде проведен.

Тепърва ще се изчислява какви ще са загубите не само за GSMA, но и за хилядите участници, вече закупили билети за самолет и платили хотелско настаняване, но със сигурност говорим за десетки милиона $US.


2 thoughts on “GSMA каза: MWC 2020 няма да се състои

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *