Google пенсионират Nexus, официално представят Pixel и Pixel XL

Nexus 5X и Nexus 6P са последните два модела смартфони Nexus на Google, които потребителите имаха възможност да видят и закупят (при желание). Занапред продуктовото име при смартфоните на Google е Pixel, като от компанията официално представиха двата нови модела – Pixel и Pixel XL.

google_pixel_pixel_xl

Двата нови смартфона на Google са доста сходни, като единствените им различия се обуславят от размерите им – Pixel-а е с дисплей 5.0″ Full HD AMOLED, докато неговата “XL” версия ще притежава дисплей 5.5″ QHD AMOLED. Чипсета е Snapdragon 821, а обема на оперативна памет е 4 GB. И при двата смартфона налице ще са версии с 32 GB и 128 GB потребителско пространство за съхранение на данни.

Камерата е 12MP, f/2.0 с електронна стабилизация на изображението. Двата нови Pixel-а ще работят под управлението на Android 7.1. В ценово отношение и двата модела ще стартират на доста сносни финансови нива – във Великобритания Pixel-а с 32 GB потребителска памет е 599 GBP, докато четири пъти повече гигабайти ще струват 100 GBP отгоре. При Pixel XL цените са съответно 719 GBP и 819 GBP. Цената в долари за Google Pixel 32 GB е около $649.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *