Google Pixel 4 и Pixel 4 XL са вече реалност

Google най-накрая също се отчетоха с флагмански смартфон за 2019 година под формата на Pixel 4 и Pixel 4 XL, които бяха официално представени вчера в САЩ. Едно от ключовите неща при Pixel 4-Series е използването на дисплеи с опресняване 90 Hz. Апаратите притежават алуминиева рамка и “стъклен” гръб, както и сертификат за водо- и прахоустойчивост IP68. Налице са и стерео говорители.

По-големият от двата логично носи моделното име Pixel 4 XL и предлага дисплей 6.3″ OLED с разделителна способност QHD+ т.е. 3040 х 1440 и гъстота на пикселите от почти 540 dpi. Чипсетът разбира се е Snapdragon 855, като оперативната памет е 6 GB, а възможностите за вградената потребителска такава са две – 64GB и 128GB. Предвид фактът, че слот за карти microSD липсва, вариантът с 128GB памет изглежда далеч по-привлекателен. Батерията е с капацитет 3700 mAh.

Основната камера на Pixel 4 XL е двойна, комбинираща основен сензор 12MP с Dual Pixel AF (с OIS+EIS) и допълнителен сензор telephoto 16MP с PDAF, OIS и 2x оптичен зуум. Telephoto-то ще се грижи и за ефектите тип “bokeh” при отсъствието на сензор тип “depth”. Тук можем да споменем, че камерата на Pixel 4 споделя същите възможности.

Що се отнася до Pixel 4, при него дисплеят е 5.7″ OLED FHD+ и поради по-малкият размер смартфонът предлага и по-нисък капацитет на батерията – 2800 mAh, а по-малкият “събрат” споделя възможностите за зареждане на XL – 18W чрез приложеният към окомплектовката адаптор. Останалата хардуерна окомплектовка е идентична с тази при Pixel 4 XL.

Стартовите цени в САЩ сa 800 $US за Pixel 4 и 900$ за Pixel 4 XL, като на тази цена получавате варианта с 64GB памет. За варианта с допълнителните 64GB потребителя ще трябва да се “бръкне” за още 100$ над номиналната цена за съответният модел.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *