Google Nexus 7 v2 ще е също производство на ASUSTek

Изглежда бизнес взаимоотношенията между Google и ASUSTek разцъфтяват, както и задоволството на Google от това как ASUSTek се справят с производството на Nexus 7. Това няма как да не е така, след като стана ясно, че производството на второто поколение таблет Nexus 7 отново ще бъде поверено на ASUSTek.

Планиран (поне към момента) за официален анонс през месец май е второто поколение таблет Nexus 7, като в комбинация с оригиналният Nexus 7 се очаква да реализират продажби от порядъка на 10 милиона броя до края на календарната 2013 година. Към момента (края на месец януари) продажбите на Nexus 7 доближават 6 милиона, а най-продаваният от тях е вариантът с 32 GB потребителска памет и цена от $249.

Вече е почти сигурно, че новият Nexus 7 ще запази ценовите равнища, зададени от първата версия – $199 до $249. Макар че диагоналът на екрана ще се запази на 7″ се очакват достатъчно ъпгрейди по хардуерната част на таблета (а може би и неговият екран), че Nexus 7 v2 да може да оправдае името си. Екранът ще е с резолюция Full HD и с по-тънка рамка.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *