Google Nexus 6 ще е отроче на Motorola

От няколко седмици насам упорито започна да се говори за бъдещият флагмански смартфон на Google, който най-вероятно ще предложи и най-новата версия на операционната система Android. Екипиран с Android L (Android 5.0?) и с кодово име Google Shamu, бъдещият Nexus 6 се очакваше да е производство (за пореден път) на LG. Това обаче се оказа невярно, след което като производител бяха назовавани както ASUS, така и HTC. Изненадващо се оказа, че партньора на Google за Nexus 6 ще е компанията Motorola.

 В партньорството на Motorola и Google има много смисъл – все пак до неотдавна Motorola бе собственост (макар и за кратко време) на Google. Вероятно тогава е взето решението Nexus 6 да бъде създаден от Motorola. Така новият смартфон на Google няма да представлява нито LG G4, нито наследника на HTC One M8.

google_nexus_6_antutu_draft

Според последни данни Nexus 6 a.k.a. Google Shamu ще е базиран на чипсета Snapdragon 805 с работна честота 2650 MHz (вероятна официална заявка от 2.7GHz) за четирите ядра и графична подсистема Adreno 420. Оперативната памет ще е 3 GB, а дисплея съвсем очаквано ще е QHD с размер 5.2″. Налице са и две камери – основна 13MP и лицева 2.1 MP.

Повече информация относно Google Shamu (Nexus 6) със сигурност ще се появи в близките няколко седмици, приближавайки все повече датата на официален анонс.


2 thoughts on “Google Nexus 6 ще е отроче на Motorola

 • 14.08.2014 at 12:02
  Permalink

  huh, направо да фърляш лаптопа. Само монитор и десктопа през виртуалка на телефона да върви..

 • 25.08.2014 at 09:46
  Permalink

  Така новият смартфон на Google няма да представлява нито LG G4, нито наследника на HTC One M8.
  Само като прочете човек това изречение и му става ясно колко сте наясно. Nexus-ите никога не са били в нишата на флагманите, а и логичното е компаниите – дали ще е LG, Моторола или друга – да си правят топ модела със собственото лого, а не на Google.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *