Google готови за големи промени в Motorola

След като усвояването на Motorola от страна на Google е вече изцяло изпълнено, тепърва предстои да видим какви са истинските идеи на новият собственик по посока на Motorola. А както изглежда от Google изобщо не смятат да продължават досегашната политика на Motorola, стартирайки с 20% съкращение на персонала.

Не мислете обаче, че става дума само за най-ниският ешалон от работници – наскоро Motorola са съкратили около 40% от скъпоплатените си вице-президенти и изпълнителни директори, така че чистката е по всички етажи на компанията. Освен това Google смятат да намалят сериозно присъствието на Motorola на най-непечалившите пазари, а на най-слабите места ще се оттеглят напълно. Наред с по-малкото пазари, Motorola ще започне да предлага и по-малко на брой модели телефони, концентрирайки се върху тези модели, които наистина си заслужава да се предлагат.

Не всичко обаче е свързано с уволнения и намаляване на разходите. Според запознати налице е и сериозна инвестиция в някои от центровете за разработка, като например в САЩ и Китай.


One thought on “Google готови за големи промени в Motorola

  • 03.09.2012 at 15:38
    Permalink

    навремето преди 2 години, гугъл се опитаха да навлезат на мобилния пазар, от което нищо не излезе. Най-вероятно сега подготвят нещо доста голямо, особено пък след като правят такива промени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *