Galaxy S10 “Lite” няма да бъде наименован така… защото не го заслужава.

Не винаги, когато имаш желанието (и си голям производител на смартфони) да налагаш висок клас смартфон, но той да е най-младшият представител, е удачно да използваш маркировката “Lite”. Много производители го използват, като за най-директен пример можем да посочим Huawei (Mate 20 Lite и P20 Lite), но изглежда Samsung няма да тръгнат по тази пътека със своят очакван Galaxy S10 Lite.

По последни данни се предполага, че най-младшият S10 ще притежава SoC-а, който ще бъде наличен и при другите два, по-сериозни модела – S10 и S10+. Поради това (а може би не само) Samsung са се отказали (или никога не са го мислели така?) от добавката Lite, а най-вероятно моделното име ще е Galaxy S10 E. От маркетингова гледна точка S10 E звучи далеч по-добре от S10 Lite, особено когато искаш да предложиш този смартфон като представител на високият клас и искаш потребителите да не са объркани (и дори отблъснати) от моделното име. Наред с това е донякъде нелогично да сложиш щампа “Lite” на апарат, който е (най-вероятно) по-добър от всичко това, което видяхме като смартфони през 2018 година.

По всяка вероятност S10 E ще е позициониран срещу iPhone XR, но се очаква да е по-евтин от апаратът на Apple. Основните разлики спрямо другите два модела S10 ще бъдат в плоският дисплей и липсата на вграден в дисплея сензор за пръстови отпечатъци, като последният ще намери своето класическо място на гърба на смартфона.


2 thoughts on “Galaxy S10 “Lite” няма да бъде наименован така… защото не го заслужава.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *