Galaxy Note 7 – подобрена сигурност с актуализираната версия на Knox 2.7

Galaxy Note 7 е смартфон, който осигурява повече възможности за потребителите. Оборудван с Knox 2.7, последната версия на мобилната платформа за сигурност на Samsung, Galaxy Note 7 разполага с редица функции, които носят допълнителни предимства, особено за корпоративните потребители. Knox 2.7 осигурява сигурност, лесно управление и производителност, като предлага по-висока защита на личните и бизнес данни, както и по-голямо удобство.

 samsung_GalaxyNote7_Knox_Main_1_1

Нов Knox за следващо ниво на сигурност

Knox 2.7 се отличава със значително подобрена защита на ядрото (kernel) на операционната система, благодарение на функцията Control Flow Protection. Тази функция намалява опасността от едни от най-проблемните атаки на ядрото, наречени Jump-Oriented Programming (JOP). При този вид атаки хакерите се опитват да прекъснат процесите, за да получат достъп до ресурси, които по принцип са защитени от дадено приложение или потребител.

Knox 2.7 се възползва и от предимствата на ирисовия скенер на Galaxy Note 7, за да достави изцяло ново ниво на сигурност. Сканирането на ириса е не само по-сигурно и по-точно от сканирането на пръстов отпечатък, но и неговата защитна ефикасност е от значителна полза при отключването и достъпа до платформата Knox. IT администраторите, които работят с технологиите за централизирано управление на мобилните устройства (MDM), сега могат да прилагат този уникален метод за идентификация, за да получат по-голяма гъвкавост при внедряването на системи за сигурност в устройството.

Друго решение за сигурност,  доставено от технологията Knox, e Secure Folder – отделна криптирана среда, която позволява на потребителите безопасно да управляват своите лични приложения и файлове. Тази функционалност включва промени, базирани на обратна връзка от потребителите, и е предварително инсталирана в устройството. Secure Folder може лесно да бъде стартирана от менюто за настройки и се отличава с удобен за употреба потребителски интерфейс. В допълнение, тя може да бъде скрита, така че никой да не знае за нейното наличие.

 samsung_GalaxyNote7_Knox_Main_3

Ненадмината управляемост

Един от най-важните елементи при поддържането на добра сигурност на работното място е постоянната актуализация на фърмуера (firmware). Всъщност, само няколко устройства с остаряла версия на фърмуера са достатъчни, за да застрашат сигурността на всички останали.

Knox 2.7 елиминира този проблем, като осигурява на IT отдела на компанията повече контрол върху актуализацията на фърмуера. Чрез функцията Firmware Over the Air (FOTA), IT мениджърите могат да осигурят най-новия и подходящ фърмуер за техните устройства.

IT мениджърите на големи предприятия обикновено поддържат голям брой устройства и често трябва да разчитат на мобилното вписване на устройствата (mobile enrollment). Благодарение на Knox 2.7, IT отделите, които използват един от MDM партньорите на Samsung, сега могат да използват клетъчните мрежи, в допълнение към Wi-Fi, за да завършат мобилното вписване на голям брой устройства.

Добавянето на опцията за клетъчна мрежа за мобилно вписване е особено полезно за хора, работещи в сфери в високи нива на сигурност, като правителствения сектор, където Wi-Fi не може да се използва, поради вътрешни съображения за сигурност. С Knox 2.7, сега дори правителствени служители могат да получат дистанционен достъп до своите устройства.

По-умни функционалности за подобрена продуктивност

Корпорациите разчитат на Microsoft Exchange и Active Directory за ежедневните работни задължения. Know 2.7 продължава да поддържа функцията Active Directory Single Sign On (SSO), която позволява на потребителите да се свързват с множество приложения, които използват общ механизъм за идентификация. Платформата се отличава със значителни подобрения, базирани на обратна връзка на потребителите, за да поддържа още по-ефикасно тези услуги.

Платформата позволява съхранението и управлението на до пет стари S/MIME сертификати (стандарт за дигитален подпис и криптиране на имейли). По този начин, потребителите имат достъп до техните имейли, дори те да използват по-стар ключ за криптиране.

В допълнение, Knox 2.7 предлага по-усъвършенстван достъп до телефонните номера, с подобрено разпознаване на вътрешни номера.

Knox 2.7 носи и изключително важно допълнение за автомобила. Функцията Phone Book Access (PBA) дава на системата Car Kit достъп до телефонните номера и информация за контактите, както от личния, така и от професионалния профил на потребителя. До сега шофьорите нямаха достъп до контактите в Knox Workspace чрез Bluetooth връзка, но Knox 2.7 вече позволява на IT администраторите да включват или изключват тази функция.

С представянето на Knox 2.7, водещото решение за мобилна сигурност на Samsung е още по-безопасно и гъвкаво. Внедренa в хардуера на устройството, платформата Knox 2.7 е лесна за управление, защитава личните и бизнес данни на потребителите и осигурява оптимална производителност.

 

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. вдъхновява света и оформя бъдещето с трансформиращи идеи и технологии, преобразявайки света на телевизорите, смартфоните, носимите устройства, таблетите, фотоапаратите, дигиталните уреди, принтерите, медицинското оборудване, мрежовите системи и полупроводници и LED решенията. Водещи сме и в пространството на Internet of Things с отворената платформа SmartThings, широко портфолио от умни устройства и проактивно сътрудничество с различни индустрии. За нас работят 319 000 души в 84 страни с годишни продажби от US $196 милиарда. За да откриете повече, моля, посетете нашия официален информационен сайт news.samsung.com.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *