Freedom 251 – един смартфон за $4

Индийската компания Ringing Bells, която преди няколко дни виртуално взриви интернет света с информацията, че съвсем скоро ще пусне в продажба смартфон на много ниска цена, от утре ще е готова да приема предварителни заявки за модела Freedom 251. Още по-интересен е факта, че първоначалните слухове за цена от само 7 US$ е погрешна и всъщност смартфонът ще струва само 251 индийски рупии или около 4 американски долара.

freedom_251_1

Ако си мислите, че за $4 клиентът ще получи някаква бегла имитация на смартфон – лъжете се. Апаратът ще притежава 4″ IPS дисплей с разделителна способност 960 х 540, 1 GB RAM и 8 GB потребителска памет. Чипсетът ще е четириядрен, най-вероятно MTK 6580, или някой модел на Spreadtrum. Налице ще е слот за карти microSD. Дотук с имитациите. Освен всичко друго Freedom 251 ще се управлява от Android 5.1 и ще притежава батерия с капацитет 1450 mAh.

freedom_251_2

Смартфонът ще предложи и основна камера 3.2MP, както и лицева камера 0.3 MP. Тези характеристики не звучат убедително на фона на съвременните предложения, но отново трябва да обърнем внимание на цената на устройството – само 4$. Споменатата цена е постижима поради субсидирането на проекта от страна на индийското правителство, като поне в началото този смартфон със сигурност ще е достъпен само за потребителите в Индия. Като се има предвид колко хора живеят в тази държава, наличието на свободни бройки за продажба извън страната ще са чиста проба щастлива случайност.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *