Ericsson, SK Telecom и BMW Group Korea поставиха нов световен рекорд по скорост на 5G

Ericsson, SK Telecom и BMW Group Korea счупиха световния рекорд за 5G скорост при продължение на тестовете на 5G, обявени през ноември 2016 г. На пистата в Yeonjong-do, Южна Корея, високопроизводителна интернет връзка поддържаше обмен на данни от точка до точка, директно от кола, шофирана с над 160 километра в час. Трите компании бяха фокусирани върху постигане на висока скорост на движение, при която да се осигури стабилна и високопроизводителна интернет връзка, за да се даде конкретен пример за непрекъсната мобилност.

Тестовата мрежа се състоеше от четири радио предавателни пункта, ситуирани в центъра за шофиране на BMW Group Korea и функциониращи в 28GHz лента. В рамките на тази конфигурация, тестовите резултати са: постигната скорост на шофиране от 170 км/ч и скорост на сваляне на данни от 3.6 Gbps. Тестовете показаха също и продължителна висока пропускателна способност по цялата дължина на пистата, в частност поддържането на скорост от над 1.5 Gbps, докато предаването на данни се прехвърля от една точка на предаване към друга.

Тази рекордна производителност бе постигната чрез високотехнологично генериране и проследяване на лъчи, което позволява базовата станция да предава сигнал, който следва 5G устройството. На базата на тази модерна 5G технология от Ericsson, прецизното проследяване бе възможно дори при много високи скорости, а това отваря врати за нови 5G услуги.

Ericsson и партньори на компанията ще продължат различни 5G тестове, включващи 5G мрежови измервания с водещи оператори и ключови играчи в екосистемата, за ускоряване процеса на реализацията на 5G.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *