Смартфон DOОGEE Y6 Max 3D с автостереоскопичен 3D екран

Модата на стерео 3D-то при мобилните устройства като че отдавна отмина и то без да има кой знае какво развитие при смартфоните, но на MWC щанда на китайския производител на DOGEE забелязахме един интересен продукт. Става дума за тяхното устройство DОOGEE Y6 Max 3D, което е оборудвано с автостереоскопичен 3D екран или с други думи с екран, които пресъздава обемно 3D изображение без да е необходимо използването на специални очила или други аксесоари…


Самото устройство е доста голямо като размери със своя 6.5-инчов екран, но все пак не трябва да забравяме че тук акцентът не е върху компактността. По-скоро с Y6 Max 3D от DOOGEE се насочват към мултимедийното му използване, в това число и за гледане на стереоскопично 3D видео.


Като хардуер, освен Full HD стерео 3D екрана, смартфона е на доста добро ниво с 13-мегапикселна основна камера, която снима повече от задоволително, сензор за пръстови отпечатъци, 3GB RAM и 32GB ROM. Батерията с голям капацитет от 4300 mAh определено не е излишна когато става дума за голям екран и гледане на видео на него, дори и то да не е 3D.


Що се отнася до самия автостереоспкопичен 3D екран, то усещането за обем при гледането на 3D видео съдържание беше доста приятно,макар тази технология все още да не е съвсем без своите недостатъци, от DOOGEE изглежда са се справили добре с интеграцията в това устройство.

Колкото и яко да звучи обаче възможността да гледате 3D видео с усещане за реален обем на образа, то остава един много сериозен проблем – липсата на подходящо съдържание. Освен за 3D видео този проблем за съжаление е налице и когато стане дума за софтуер и в частност игри, които да могат да се възползват от автостереоскопичния 3D екран, така че не се учудвайте защо тази технология продължава да бъде доста рядко интегрирана в смартфони.

От по-сериозните производители единствено LG имаха по-сериозни амбиции за 3D смартфон и дори предложиха доста добро устройство преди няколко години по време на бумът на технологията, но отдавна стереоскопичните 3D решения не са интересни за големите имена при смартфоните… поне до следващият бум на технологията.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *