Оферта на деня: Добрите идеи пускат корени бързо

stolen_ideaДнес ми обърнаха внимание, че Лаптоп БГ са пуснали нещо подобно на нашите “Оферта на деня” и  вече пускат “Лаптоп на седмицата”. Подборът е очевиден (с тази разлика, че те си бутат HP-тата, докато ние в Хардуер БГ все още не харесваме евтините серии на марката) – естествено, сред моделите на седмицата е намерил място прословутият Acer Extensa 5630G, който за съжаление се намира само като “остатък” по фирмите и вече липсва при вносителя (а кой го откри, питайте, питайте) – дори не съм сигурен, че в магазина на Хардуер БГ има такъв. Разбира се – Dell Studio 1555 е друг очеваден избор – моделът събира всичко хубаво от серията Studio и, за разлика от моделите на повечето производители, които използват съъщия видеоконтролер ATI Mobility Radeon HD 4570, този е с DDR3 памет, което значително повишава производителността му.За съжаление – казваме сбогом на резолюции на екрана като 1440×900 и приветстваме 16:9 формата с малко неприятните за работа 1366×768 пиксела – тенденция, която намирам за по-скоро негативна, но и много популярна сред производителите на преносими компютри. Цената е леко неаткрактивна за онези ,които го искат за игри – до миналата седмица за 1500 лева се намираше Acer Aspire 7738G, с много по-добър видеоконтролер и екран (но пък по-сериозни размери).

Продължавам да мисля, че хората все още не обръщат внимание на лаптопите на Fujitsu – при цени на серията Amilo, започващи от 860 лева, възможността да се сдобият с процесор от P-серията Intel Core 2 Duo за под 1000 лева, и наличието на предложения с бонус офис пакет, тези не само не са за подценяване, а трябва да се грабят, докато ги има.

Радвам се, че идеите ми за пореден път хващат почва, този път и на правилно място (честно казано, само две-три от фирмите на пазара имат нужния капацитет, за да го правят що-годе в интерес на клиента и без да използват тази форма просто, за да рекламират модели, от които печелят, и Лаптоп БГ са една от тях.


5 thoughts on “Оферта на деня: Добрите идеи пускат корени бързо

 • 07.07.2009 at 19:19
  Permalink

  FS Всичко хубаво но последните 2 години дизайна им е не груб а отвратителен..Абсолютно безформен..Вярно че нетрябва дад се обръща толкова вснимание на дизайна но..Е вярно последните няколко модела вече са пооправени приличат поне на нещо…Дано да вървят към подобрение че преди се прецакваха много..

 • 08.07.2009 at 02:23
  Permalink

  Съгласен съм с теб. Новата серия (черно-бялата) обаче е привлекателна и погледнато реално – за разлика от повечето други ноутбуци на други производители – с доста уникален вид. И има много добри попадения в нея. И въпреки това, хората купуват повече дори eMashines…

 • 08.07.2009 at 10:20
  Permalink

  eMashines е шаси на Acer външния вид е леко замаскиран за да не прилича съсвсем на Acer.Като цяло са добри.

 • 08.07.2009 at 11:02
  Permalink

  Абе шаси на Acer, ама едно от две-трите неща, които днес различават ноутбуците един от друг – пластмасата, е друга. Шаси някак не се изчерпва с нея, за капак, и това, че на форма приликата е голяма, не значи, еч са същото. Добри… – евтини са. В случая – колкото въпросните Amilo, които допреди няколко седмици бяха среден до висок клас мултимедийни ноутбуци, т.е. няма никакво място за сравнение между eMachines и Amilo.

 • 08.07.2009 at 20:19
  Permalink

  Е да ако става въпрос за Acer 69хх серията им е перфектна..А що се отнаса до наскоро пуснатата Time Line равни нямат (тоест имат Sony но тама става въпрос за доста по висока базова цена) Изработка,материали,дизайн, и тн…А за пластмасата на eMachines прав си по-евтина е от Acer-ската…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *