Cyber-shot™ HX50 от Sony: най-малкият и най-лекият фотоапарат в света с 30x оптично приближение и високотехнологични функции

От околосветски пътешествия до семейни неделни разходки, новият Cyber-shot™ HX50 фотоапарат на Sony придава на всеки кадър цветовете, детайлите и чистотата на изображенията, които заслужава – дори и при силно приближение. Със своите впечатляващи 20.4MP сензор и вградена стабилизация на изображението, HX50 прави красиви и изпълнени с живот снимки и Full HD видео клипове, дори когато фотографираният обект е твърде далеч. Нещо повече – това е най-малкият и най-лекият1 цифров фотоапарат в света, оборудван с мощно 30x оптично приближение.

Истински мощни функции, събрани в малък корпус Въпреки че е изкушаващо да разчитате на смартфона си, HX50 предлага на фотографите множество сериозни аргументи да инвестират в един специално създаден за целта компактен фотоапарат. Неговото широкообхватно оптично приближение осигурява по-богати възможности за избор на позиция при снимане, а функцията за стабилизация на изображението Optical SteadyShot гарантира, че качеството на фотографиите няма да бъде компрометирано. Дори при 30x приближение, HX50 предлага стабилизация на изображението, която е два пъти по-ефективна от тази на Cyber-shot™ HX200V2.

Оборудван с 20.4-мегапикселов3 Exmor R CMOS сензор и BIONZ процесор, HX50 прави снимки с високо качество и резолюция и постига впечатляващи резултати при ниска осветеност. Работещ на скорост повече от два пъти по-висока от тази на Cyber-shot™ HX200V4 при пълно приближение, високоскоростният автофокус улавя за спомен дори и най-мимолетните мигове. Нещо повече, с вградената Wi-Fi функционалност може да споделяте тези специални моменти бързо и лесно с приятелите и семейството си.

За по-умелите фотографи, които обичат да изпипват детайлите във всеки кадър, има селектор за настройка на експонацията, както и селектор на сцени за други ръчни настройки при заснемане като P/A/S/M режими. Фотоапаратът е оборудван и с Multi Interface Shoe за свързване на съвместими електронен визьор, светкавица или микрофон за по-добро качество на звука при заснемане на видео – перфектното съчетание с високото качество на функциите за Full HD (50p) видеозаснемане. Ценна добавка към целия пакет от възможности е и Multi Terminal за използване на дистанционно управление – много удобно и подходящо за снимане на близки кадри и филми.

Издръжливостта на батерията е от ключово значение, когато сте на път и не знаете кога и къде ще бъде следващата ви възможност за зареждане на батериите. Литиево-йонната батерия тип X в Cyber-shot™ HX50 е по-малка от всички свои предшественици5, но въпреки това осигурява заснемането на 400 снимки6  само с едно зареждане. Създавайте свои собствени филми Все повече хора заснемат и видео, наред със снимките. HX50 постига зашеметяващи резултати. Той записва впечатляващо плавни Full HD филми (50p), благодарение на Optical SteadyShot (Active Mode)7 стабилизацията за намаляване на трептенето на камерата, когато снимате в движение. Съвместимостта с TRILUMINOS Colour технологията позволява да се наслаждавате на богати и естествени цветове, когато гледате заснетото видео на телевизор с TRILUMINOS Display.

Готови ли сте да бъдете още по-креативни? HX50 предлага девет различни артистични ефекта8 за снимки, с които да експериментирате и които ще придадат на кадрите ви изцяло нов изглед. Разполагате и с 3 ефекта за изображения в режим Панорамна снимка9, както и четири различни ефекта за видео10.

HX50 ще бъде на пазара в Европа от май 2013 г.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *