Corning представиха Gorilla Glass NBT за преносими компютри

Добре известното защитно покритие за екраните на смартфоните Gorilla Glass досега бе почти изключителна привилегия на някои марки и модели смартфони (лаптопи с Gorilla Glass са направо рядкост), предлагайки доста по-високо ниво на издръжливост срещу драскане и изобщо нарушаване на целостта на покритието на екрана. Производителя Corning желае да пренесе този “бонус” по-сериозно и при мобилните компютри с тъч екран, като за целта анонсира Gorilla Glass NBT.

corning_gorilla_glass_NBT

Според компанията Gorilla Glass NBT не се отличава по възможности спрямо познатите до момента варианти на Gorilla Glass (не се уточнява за кой от трите актуални варианта става дума), като предлага “8-10 пъти по-висока издръжливост срещу надраскване” спрямо стандартните екрани. Наличието на Gorilla Glass NBT повишава издръжливостта на дисплея и при инцидентно изпускане. Поглеждайки към евентуалната цена на покритието от производителя лаконично добавят, че стойността е около 1-2% от цената на самият лаптоп.

Първите мобилни компютри с Gorilla Glass NBT се очакват през есента с модели на марката DELL. DELL вече имат опит с предлагането на лаптопи с Gorilla Glass, така че не е учудващо, че ще са и първият OEM, заел се със задачата, наречена Gorilla Glass NBT.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *