Blackberry няма да се разпродава, борда на директорите ще спасява компанията

На фона на главната цел пред компанията Blackberry, а именно продажбата на компанията на някой платежоспособен “клиент”, преди няколко дни борда на директорите е поел по ново развитие на нещата, напълно отричащо желанието за продажба. Всичко е започнало с поставянето на нов временен шеф на компанията и действия по спасяването й при текущите условия. Компанията също така е обявила нова емисия акции за най-близките си акционери на стойност 1 милиард долара.

Blackberry_Logo

Освен всичко това борда на директорите е отказал няколко запитвания по разпродаване на определени части от компанията, към които части интерес са имали фирми като Microsoft, Lenovo и дори Apple. Изглежда шефовете в Blackberry не смятат, че разпродаването на компанията на парчета е в най-добрият интерес на акционерите, служителите и дори клиентите на компанията и са отклонили всички направени запитвания относно закупуване на отделни части (патенти, интелектуална собственост или подобни) от Blackberry. Освен споменатите компании интерес към Blackberry са изявили и производители като Cisco Systems и Google.


2 thoughts on “Blackberry няма да се разпродава, борда на директорите ще спасява компанията

  • 12.11.2013 at 13:35
    Permalink

    Няма проблеми, кораба потъва по план! :)

  • 14.11.2013 at 12:34
    Permalink

    В интерес на истината последните им творения, не са много зле. Просто закъсняха безумно много. Играх си за няколко седмици с Z10 и определено беше доста симпатично телефонче. Това, че можеше да подкарва андроидски приложения и така да се компенсират липсите в техния маркет беше голям плюс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *