ATI пусна Catalyst 9.9 за Mobility Radeon!

След като вече години наред ATI не пускаше отделен драйвер за своите мобилни решения, оставяйки поддръжката им в ръцете на производителите на преносими компютри и възможностите на самите потребители да модифицират десктоп драйверите с Mobility Modder, ATI най-накрая пусна първият си официален (бета) драйвер за Mobility Radeon – сериите HD 2000, HD 3000 и HD 4000. В гръмкото заглавие пропускам факта, че драйверите на страницата на ATI засега са за Windows 7, но буквално преди секунда ги инсталирах на 32-битова Vista без особен проблем…

…е, поне, докато не опитах да отворя Catalyst Control Center. За съжаление получих “installation complete with errors” съобщение и засега не мога да вляза в CCC.

30 минути по-късно – явно излишно похвалих ATI. От друга страна – поне драйвера се инсталира, което е напредък, а за CCC – може да се използва този от Catalyst 9.8, пък било то след модване на драйвера с Mobility Modder.


3 thoughts on “ATI пусна Catalyst 9.9 за Mobility Radeon!

 • 29.09.2009 at 23:35
  Permalink

  Нормално!Никога не са изпипвали драйверите винги са ги поставяли на последно място..Някакси не доумявам къде е проблема..

 • 30.09.2009 at 00:36
  Permalink

  И аз. Ама за тея думи във форума се превръщам моментално в “NVIDIA фен”. Нищо, че съм с ATI. В момента нямам CCC, просто не иска да се инсталира, явно пак ще трябва да чистя registry…

 • 30.09.2009 at 19:34
  Permalink

  Така е и аз съм с АТИ.. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *