ASUS спират производството на ZenFone, масовият ZenFone 2 ще е с Qualcomm

Една от отличителни черти на смартфоните на ASUS е използването на мобилните чипсети на Intel. Първата версия на ZenFone въведе сред потребителите някои по-стари версии на Atom-a за този тип устройства, като това ще продължи да се случва и при ZenFone 2, но разбира се под управлението на най-новите версии на тези схемни набори.

asus_zenfone6

След месец ASUS възнамеряват да преустановят производството на първо поколение ZenFone, като изцяло ще се концентрират върху ZenFone 2. И макар сериозните модели ZenFone 2 да продължат да разчитат на чипсети на Intel, по-масовите предложения ще са базирани на чипсети на Qualcomm. Tова най-вероятно е продиктувано от цената на схемните набори на Intel, която няма да натежи толкова при по-скъпите ZenFone 2, но вероятно ще попречи за определянето на по-атрактивна цена при по-ниския клас варианти.

През 2015 година от ASUS очакват да продадат между 17 милиона и 25 милиона смартфони, като към момента от продуктовите линии на компанията на дневна база се произвеждат по 40 000 смартфона.
Остави коментар по темата...

Your email address will not be published. Required fields are marked *