ASUS спират производството на ZenFone, масовият ZenFone 2 ще е с Qualcomm

Една от отличителни черти на смартфоните на ASUS е използването на мобилните чипсети на Intel. Първата версия на ZenFone въведе сред потребителите някои по-стари версии на Atom-a за този тип устройства, като това ще продължи да се случва и при ZenFone 2, но разбира се под управлението на най-новите версии на тези схемни набори.

asus_zenfone6

След месец ASUS възнамеряват да преустановят производството на първо поколение ZenFone, като изцяло ще се концентрират върху ZenFone 2. И макар сериозните модели ZenFone 2 да продължат да разчитат на чипсети на Intel, по-масовите предложения ще са базирани на чипсети на Qualcomm. Tова най-вероятно е продиктувано от цената на схемните набори на Intel, която няма да натежи толкова при по-скъпите ZenFone 2, но вероятно ще попречи за определянето на по-атрактивна цена при по-ниския клас варианти.

През 2015 година от ASUS очакват да продадат между 17 милиона и 25 милиона смартфони, като към момента от продуктовите линии на компанията на дневна база се произвеждат по 40 000 смартфона.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *