ASUS анонсират 7″ “фаблет” Fonepad

На MWC2013 освен Padfone Infinity от ASUS демонстрират и още нещо почти толкова голямо – седем инчовият таблет с GSM възможности Fonepad. Той се разграничава от “докинг” същността на Padfone Infinity и предлага цялата функционалност в едно тяло с 7″ екран и процесор Intel Atom.

Процесорът е част от платформата Intel Lexington, а самият Atom Z2420 е едноядрен с честота 1.2 GHz и поддръжка на Intel Hyper-Threading. Графичната подсистема е PowerVR SGX540. Обемът оперативна памет е 1 GB, а потребителската може да бъде както 8 GB, така и 16 GB. Разбира се налице е и опцията за поставяне на карта microSD с обем до 32 GB. Екранът с размер 7″ е с матрица IPS и разделителна способност 1280 х 800 точки, а двете камери (основна и лицева) са съответно 3 MP и 1.2 MP. Както вече стана дума Fonepad позволява GSM/WCDMA телефония, а безжичните възможности на устройството предлагат Wireless-N и Bluetooth 3.0. Разбира се налице е и GPS. ASUS Fonepad ще се управлява от Android Jelly Bean 4.1.2.

Батерията е с обем 4270 mAh,  а европейската версия на Fonepad екипирана с 16 GB потребителска памет ще се предлага за около 220 евро.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *