ASUS анонсират нова продуктова линия смартфони Zenfones

Новата година при ASUS освен всичко друго започва и с нова продуктова линия смартфони, носещи моделно име Zenfones и предлагащи три основни модела с диагонал на екрана съответно 4″, 5″ и 6″, но всички до един предлагащи функция Dual SIM.

asus_zenfone5

Цялата моделна линия е основана на чипсет на Intel, но за съжаление не става дума за BayTrail. Става дума за Intel Dual Core Z2580 (работна честота 2.0 GHz) за модификациите с екрани 5″ и 6″, а най-малкият с 4″ екран ще предлага и по-слаб чипсет – Intel Z2520. Най-интересният по всяка вероятност ще е 5″ модел с резолюция на екрана 720p и 1 GB RAM. Предлага се 4 GB потребителска памет, както и Wi-Fi N, Wi-Fi Direct, HSPA+, че дори и Bluetooth 4.0. Батерията е вградена и е с капацитет 2050 mAh. Цветовата гама на модела предлага черно, червено, синьо и златисто.

asus_zenfone6

Що се отнася до 4″ модел Zenfone 4, той ще е с екран 480p, споменатия чипсет Intel Z2520 с честота 1.2 GHz и отново 1 GB RAM в комбинация с 4 GB потребителска памет. Тук по-любопитното е капацитета на батерията – едва 1170 mAh, но пък няма да е вградена. От своя страна 6″ модел ще бъде и най-мощният от всички, базиран на същия Intel Z2580, но с 2 GB RAM и до 16 GB потребителска памет. Батерията е с доста по-сериозен капацитет от 3240 mAh, а цветовата гама ще предлага черно, бяло, червено и златисто.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *