Apple iPhone 6s ще е с 12MP камера, чипсет А9 и 2 GB RAM

Очакваният да се появи през есента наследник на iPhone 6 най-вероятно ще предложи един куп промени, които да са по-видими и за простото око и в известен смисъл да оправдаят появата на този нов модел. Покрай iPhone 6s ще видим и 6s PLUS, като двата наследника ще запазят актуалните размери при iPhone 6 и 6S – съответно 4.7″ и 5.5″.

apple_logo

Към очакваните обновления се причислява новият чипсет Apple A9, който ще е кипиран с 2 GB RAM, което само по себе си е интересна промяна за смартфон на Apple, след като компанията въведе 1 GB RAM с iPhone 5 и поддържа това статукво през следващите 3 години. Очаква се също да видим промяна и при камерата – 12MP основна камера, която вероятно ще е достатъчно подобрена, че да създава по-сериозна конкуренция на актуалните “снимачки” на Samsung, SONY и компания.

Към несигурните промени се причислява сапфиреното стъкло, което трябваше да се появи още с iPhone 6 и 6 PLUS. Предполага се, че поне в началото само 6S PLUS ще притежава това защитно покритие, или някаква негова специална версия, като iPhone 6 ще запази актуалното Ion-X.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *