Apple iPhone 11 се възприема добре от потребителите, дори в Китай

Макар последните 2-3 години Apple да срещат доста негативизъм около развитието на смартфоните от серия iPhone, към края на 2019 година нещата не изглеждат чак толкова лоши, дори напротив. Скептицизмът, с който бе посрещнат iPhone 11 (и компания) към момента се изразява, всъщност, в повишено търсене. Дори най-евтиният представител на фамилията, а именно iPhone 11, е от най-търсените варианти. Дори продажбите в Китай, където конкуренцията е много силна в лицето на Huawei и Xiaomi, бележат ръст, и то доста приличен.

Най-ниската цена от всички варианти на актуалните iPhone е от главните причини за интересът към iPhone 11. Освен това, изглежда, този апарат е припознат от потребителите като смислен заместник на наличният им iPhone, което в крайна сметка води и до по-добри продажби. Например в Китай, повишението на продажбите за септември и октомври е цели 6%, като се очаква този тренд да се запази и до края на годината.

В началото на 2020 година се очаква да видим и iPhone SE2, който предвид размерите си, интересният хардуер и очакваната по-ниска цена по всяка вероятност ще се превърне в новият пазарен хит за Apple.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *