Apple представиха новото поколение смартфони iPhone Xs и Xs MAX

На събитие, провело се вчера вечерта, Apple представиха трите си нови модела iPhone – iPhone Xs, iPhone Xs MAX, както и iPhone Xr. Едно от основните неща, които и трите апарата споделят е новият чипсет А12 – първият в света 7nm чипсет, достъпен при мобилни телефони. Апаратите са с изцяло метално шаси и ново поколение защитно стъкло, което според компанията е “най-издръжливото за съвременен смартфон”. Не на последно място – новите iPhone-и са вече със сертификат IP68, за прахо- и водоустойчивост.

Най-новото и най-интересното от технологиите на Apple е събрано в iPhone Xs и Xs MAX, като съвсем логично и подразбиращо се, версия MAX ще предлага по-голям дисплей. Това означава 5.8″ дисплей “Super Retina” с разделителна способност 2436 х 1125, докато Xs MAX ще може да предложи доста сносният 6.5″ екран с разделителна способност 2688 х 1242.

От към общите характеристики, които двата модела споделят си заслужава да се отбележи новият чипсет А12 Bionic, създаден чрез 7nm технологичен процес и предлагащ общо 6 процесорни ядра (две бързи и четири “стандартни”), като обещанията са за доста по-ниски нива на консумация, цели 50% надолу. Нова е и основната, “двойна камера” – два сензора, 12MP + 12MP, като телефото камерата притежава OIS и 2х оптичен зуум.

Що се отнася до обемите за съхранение на данни, всичко започва от 64 GB и достига до доста приличните 512 GB.

Ценовите нива на новите смартфони на Apple са съвсем в духа на компанията и появата на нови апарати iPhone – моделът Xs MAX ще се предлага в Европа със стартова цена от 1250 евро, докато “по-малкият” Xs ще стартира от 1150 евро. Предварителните заявки ще започнат да се приемат от утре, а първите щастливи фенове на Apple ще могат да си получат апаратите на 21-ви септември. България е от “втората вълна” на доставки, като по нашите географски ширини се очаква да видим iPhone Xs и iPhone Xs MAX към края на месец септември или началото на октомври.

И не на последно място – ако по една или друга причина съжалявате, че сте пропуснали да гледате представянето на живо, можете да погледнете 5-минутното видео, показващо най-интересните моменти от анонса на новите iPhone Xs.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *