Apple подготвят iPhone SE2 за началото на 2020 година

Много от по-старите (но не и на години, нали ;) ) фенове на Apple iPhone продължават да използват своят iPhone SE заради сравнително по-съвременните му характеристики, събрани в класическият дизайн. Apple са на път да зарадват тези (а може би и не само тях) фенове с 2-ро поколение iPhone SE – най-вероятно използващ моделно име iPhone SE2 и ориентиран за пазарно предлагане в края на зимата (края на Q1.2020).

Предвид актуалните размери на новите iPhone-и, не очаквайте да видите нов модел с 4.0″ дисплей – “този кораб отплава отдавна”. Въпреки това скокът ще е минимален, като се очаква да видим размери на устройството, много сходни с тези на iPhone 8. В сравнение с 5.8″ дисплей при iPhone 11 Pro и 6.1″ при iPhone 11, очакваните ~4.7-5.0″ (4.7″ е размерът на дисплея при iPhone 8, а 5.0″ може да е размерът на SE2 с по-свъвременен дизайн и умалени рамки) вече започват да звучат повече от компактно.

От към другите спецификации очакванията са за “само” 3GB RAM (вместо 4GB при флагманите на Apple в момента), но за сметка на това американците се очаква да използват чипсет A13. Що се отнася до основната камера, със сигурност няма да видим “флагманската комбинация от 3 сензора”, но очакванията са Apple да екипират адекватно iPhone SE2 и в този “сегмент” от хардуерната окомплектовка на бъдещият си смартфон.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *