Apple официално представиха iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max

Дългото чакане от страна на феновете на Apple приключи късно снощи, когато американската компания официално представи пред широката публика най-новото си поколение смартфони – iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max. Очакванията за въвеждане на “Pro” към моделното име (подобно на ситуацията при таблетите) се оправда, като XS и XR отстъпват своите позиции на 11 Pro и 11 Pro Max.

И двата апарата ще разчитат на новият A13 Bionic SoC, притежаващ общо шест процесорни ядра – две бързи и четири “енергийно-ефективни”, като макар производителността да е повишена с 20%, консумацията е подобрена с 30%. От своя страна графичното ядро е също с 20% по-бързо, но и с 40% по енергийно-ефективно. Всичко това позволява на новите 11 Pro и 11 Pro Max да предлагат много по-добри времена на автономна работа – 11 Pro би трябвало да издържа с 4 часа повече от XS, а 11 Pro Max с 5 часа повече от XS Max.

Що се отнася до мястото за потребителски данни, и двата нови модела на Apple “стартират” от 64 GB, като следващите стъпки са 256 GB и 512 GB.

Големи промени са налице и при основната камера – добавен е трети сензор, 12MP Ultra-Wide, като основният е също 12MP, f/1.8 с OIS и Dual-Pixel PDAF. Третият сензор е “telephoto” 2x оптичен зуум. Камерата ще притежава обособен режим “Нощни снимки”.

Не бива да забравяме и дисплеите – “малкият” 11 Pro ще разполага с 5.8″ Super Retina OLED, докато при 11 Pro Max ще можете да разчитате на матрица 6.5″. И при двата модела е налице максимална яркост от 1200 nits, което би трябвало да подсигури перфектна видимост във всяка една ситуация.

iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max притежават сертификат IP68 за водонепропускливост при дълбочина до 4 метра, за време до 30 минути. Цветовата гама на двата нови iPhone-а се състои от Space Gray (космическо сиво), Silver (сребристо), Gold (златен) и Midnight Green (среднощно зелено). Що се отнася до цените, моделите с 64GB място за потребителски данни ще струват съответно $US 999 и $US 1099 за iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max и ще са достъпни за закупуване от 20-ти септември. Предварителните заявки започват още на 13-ти септември.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *