Apple официално обявиха iPhone 8 и iPhone 8 Plus

Най-очакваното нещо се случи днес, след като Apple официално представиха новото поколение смартфони на компанията – iPhone 8 и iPhone 8 Plus, които макар да запазват размера на съответният апарат на същото ниво, каквото бе при iPhone 7 и 7 Plus, редица нововъведения са налице.

На ниво дизайн новите iPhone-и предлагат стъклено покритие отпред и отзад, “обединени” от алуминиева рамка. На ниво чипсет също имаме промяна – новият 6-ядрен A11 Bionic (25% по-бърз от предшественика си) поема щафетата от A10, като според Apple това е най-бързият мобилен чипсет в света, в момента. Като говорим за “най”, защитното покритие на дисплея също е “най”.

Дисплеите на iPhone 8 и iPhone 8 Plus са ново поколение, макар разделителната способност да е запазена на същата, която видяхме при предшествениците им. За сметка на това, обаче, камерата е подобрена, въпреки запазването на 12MP формат. Нов сензор се грижи за това, а в комбинация с новият чипсет, iPhone 8 е способен да снима 4K видео при 60 FPS. Разбира се, при iPhone 8 Plus е налице “двойна” камера с втора “телефото” 12MP f/2.8 камера.

От Apple са направили и сериозен скок при най-ниското ниво на вградена потребителска памет (ако вече може да се нарича “ниско”) – базовият модел притежава 64 GB памет, докато следващата стъпка е 256 GB.

Новите iPhone-и ще се предлагат в няколко цвята – Сребристо, Космическо Сиво и Златно. Интересното тук е, че цвят “Jet Black” липсва, но това може много скоро да се промени.

Предварителните поръчки започват на 15-ти септември, като базовият iPhone 8 ще струва (в САЩ) $699, докато iPhone 8 Plus ще се предлага със $100 повече на цена от $799.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *