Apple най-накрая уважиха търсещите съвременен 4″ iPhone, анонсират iPhone SE

Това, което мнозина фенове на смартфоните на Apple преди iPhone 6/S искаха да се случи е вече реалност. Компанията Apple чуха стоновете на своите потребители и днес представиха ново поколение апарат с 4″ дисплей – iPhone SE.

apple_iphone_se_1

Прекият заместник на iPhone 5S всъщност е доста по-комплексен и интересен, от колкото може да звучи на пръв поглед. Чипсета и камерата на iPhone 6S се преплитат с по-малкият размер познат от iPhone 5S (и няколко модела преди него) и създават нещо, което върлите фенове на 4″ смартфони на Apple чакат да се случи още от анонса на iPhone 6. Разбира се, дизайна на iPhone SE до доста голяма степен копира iPhone 5S, но това най-вероятно е съвсем умишлено. Съвременната добавка тук е обновеният бутон Home с добавени Touch ID и Apple Pay.

По-горе става дума за комбинацията от Apple A9 SoC с две ядра на 1.85 GHz (графично ядро PowerVR GT7600) и 12MP камера iSight (възможност за запис на 4K видео) в металната обвивка на новият смартфон. Дисплеят е 4″ с разделителна способност 1136 х 640 и гъстота на пикселите 326 dpi. Обемът на потребителска памет може да бъде или 16 GB, или 64 GB, като опцията 32 GB отново ще липсва.

Новият iPhone SE с 16 GB памет ще се предлага на официална цена в САЩ от $399, докато с четири пъти повече памет iPhone SE ще струва със $100 повече – $499. Цветовата гама ще включва “сребристо”, “златисто”, “златисто розово” и “космическо сиво”.

Все още няма информация относно ситуацията на европейска територия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *