Apple взаимстват означенията на MacBook и за новите iPhone

След няколко месеца ще станем свидетели на анонса на новото поколение смартфони iPhone, които достигнаха означение “6” в своят дълъг път на развитие. Една от големите промени, с която потребителите на Apple ще трябва да се справят е драстичното увеличение на дисплея. Според очакванията ще видим два модела iPhone 6, единият от които с диагонал на дисплея от 4.7″, а другия с диагонал на дисплея от 5.5″. Двата нови iPhone най-вероятно ще се отличават по доста “MacBook”-базиран начин.

 apple_iphone_6_air_pro

По-“малкият” от двата модела най-вероятно ще носи моделно име iPhone 6 Air, докато 5.5″ модификация ще се казва iPhone 6 Pro. Изглежда Apple са преценили, че маркировките при MacBook са добре приложими и при смартфоните, особено след като iPhone 5C не беше приет долкова добре, колкото им се искаше на Apple. Сега с “Air” и “Pro” нещата може би ще изглеждат поне малко по-добре. Имайте предвид, че дори 4.7″ версия няма да е “бюджетна” и ще се продава на своята сносна цена като директен заместник на iPhone 5S. По-големият апарат с “професионалното” моделно име ще бъде нов смартфон продукт от страна на компанията, насочен да конкурира “Note”-ориентираната конкуренция.

Не на последно място можем да споменем интернет слуховете за дата на евентуален анонс на новите iPhone – 19-ти септември.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *