90% от смартфоните с WP8 са на NOKIA

Едва ли ще е изненада за повечето хора, но NOKIA държи почти целия пазар на телефони с Windows Phone 8, и това говорим само за апарати NOKIA Lumia. Поне това показват цифрите, представени от Adduplex.

nokia_wp8_chart

На фона на останалите играчи на пазара на смартфони с WP8, които едва успяват сумарно да направят 10% пазарен дял, NOKIA изглежда като тотален доминиращ производител на апарати. Лошото в случая е, че пазарното присъствие на WP8 все още се придържа към едноцифровите проценти от целият пазар на смартфони. Наред с NOKIA на този пазар се виждат и апарати на HTC, Huawei и Samsung.

nokia_wp8_chart_2

Оставяйки настрана конкуренцията, що се отнася до разпределението на процентите пазарно присъствие из между апаратите Lumia, най-сериозен процент държи Lumia 520. След него се нареждат моделите Lumia 920, Lumia 620 и Lumia 820. Не си мислете обаче, че апаратите с Windows Phone в момента са изцяло базирани на WP8 – пазарното присъствие на моделите с WP8 е 70,9%, докато останалите 29.1% са заети от апарати с Windows Phone 7.


One thought on “90% от смартфоните с WP8 са на NOKIA

  • 18.10.2013 at 18:03
    Permalink

    Меже тенденцията да се запази – повече проценти на WP8 да са на нокиа. А това, че процентите на WP8 в пазара на смартфони е едноцифрено число не е лошо. Щеше да е лошо да е повече. Аман от осакатени и ограничени софтуери по устройствата. Има достатъчно все още ифони, берита и т.н.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *