7-годишната съдебна “битка” между Samsung и Apple официално приключи

Интересът към Samsung и Apple винаги се е поддържал от няколко фактора, един от които разбира се са смартфоните на двете компании. И макар дори в момента Apple и Samsung да работят доста сериозно помежду си, още от 2011 година насам е налице съдебна битка между тях. Всичко започна с обвинението от страна на Apple към Samsung за нарушаване на определени патенти (разбирайте – изкопираха ни iPhone-а) и последващите ги многобройни обжалвания и промени по делото.

Е, изглежда двете компании са постигнали споразумение, което все още не е официално известно и не се знае дали Samsung ще платят все пак някакви пари от последно установените от съда малко над 500 милиона $US. Споразумението е извънсъдебно, недостъпно за широката публика, но едно нещо е ясно – всякакви претенции и прочие са били удовлетворени (по един или друг начин) и съответно съдебното дело се прекратява окончателно.


One thought on “7-годишната съдебна “битка” между Samsung и Apple официално приключи

  • 28.06.2018 at 19:01
    Permalink

    Това беше 姈$ти претенциите от апъл с големи процесуални пропуски от подставената им съдийка. Те колко са изкопирали не гледат, на другите гледат в паничката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *