5G версията на Galaxy S10 ще се казва Galaxy S10 X

Изглежда тази година ще видим какви ли не добавки към моделните имена на смартфоните на Samsung от висок клас, а именно Galaxy S. След като стана ясно, че най-“слабата” версия Lite всъщност най-вероятно ще се казва “S10 E”, сега е налице нова информация за най-сериозният вариант, а именно този с поддръжка на 5G. По последни данни излиза, че 5G версията ще носи моделно име “Galaxy S10 X”.

“X” означава както “10”, така и “eXperience” (опит) и “еXpand” (разширение). Макар 5G смартфоните да се очаква да се появят малко по-късно през годината, според информацията най-вероятно ще видим Galaxy S10 X с анонс наред с останалите модели от серията Galaxy S10, но стартът на продажбите ще е с около месец по-късно в сравнение с другите S10-тки (т.е. края на месец март, началото на април).

Galaxy S10 X се очаква да е истински “мобилен звяр” – дисплей 6.7″, “повече от 10GB RAM”, поне 512 GB място за потребителски данни и батерия с капацитет 5000mAh. Е, наред с всичко това очакванията са за доста сносна цена –  US$ 1500 – US$ 1600.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *