4G от Telenor… безплатен и след 01.02.2016

Голямото преминаване към 4G мрежа от страна на Telenor бе свързано и с 2-месечен тестов период, през който всички клиенти на мобилният оператор имаха възможност да опитат по-високите (за някои е под въпрос тази заявка) скорости на трансфер при използване на мобилен интернет. Клиентите, преподписали своят договор до 31.01.2016 получиха възможността безплатно да използват 4G до края на новият договор (*при месечен план с такса от 19.99лв или по-висока). След 01.02.2016 година нещата следваше да се променят, като достъпа до 4G щеше да е възможен само след плащане на допълнителна такса (или нещо от този род). Да, ама…. не.

telenor_4G_1

Днес е 01.02.2016 и би следвало “непреподписалите” да им се наложи да плащат допълнително, че да продължат да използват 4G на своят телефон. Тази заявка, обаче, далеч не е вярна:

telenor_4g

Изглежда “безплатният тестов период” продължава за всички тези, които са имали 4G-съвместими смартфони и съответната 4G-съвместима SIM карта и са решили да превключат смартфона си на 4G по време на тестовият период…. и разбира се тарифният им план е бил на ниво поне 19.99лв или по-висок.

Така всички клиенти, които са с тарифен план поне 19.99лв или по-висок и по някаква причина не са успяли да използват 4G в рамките на тестовият период, сега следва да не могат да използват 4G мобилен интернет без заплащането на допълнителна такса… или каквото измислят от Telenor. И това, обаче, не е напълно сигурно.

Очаквайте продължение…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *