Четвъртият 5G смартфон на Samsung се казва Galaxy A90 5G

Ако Galaxy S10 5G, Galaxy Note10 5G и Galaxy Note10+ 5G не са ви по вкуса, или пък по финансите, Samsung са измислили още един вариант, с който да ви спечелят за каузата “5G мрежа” – компанията днес официално представи Galaxy A90 5G. Това е първият представител на продуктовата фамилия Galaxy A-Series, която не само да предлага поддръжка на 5G, но и на някои други интересни функционалности, които досега бяха достъпни само при S-Series и Note.

Макар да е позициониран в най-високият сегмент на средният клас смартфони, A90-тката притежава доста флагмански черти – започвайки от чипсета Snapdragon 855, предлагайки максимално 8GB RAM, тройна основна камера с главен сензор 48MP и достигайки до батерия с капацитет от 4500 mAh и поддръжка на 25W Fast Charger. Уникално при Galaxy A90 5G е поддръжката на DeX, което досега не се беше случвало при A-Series. Стъкленият гръб също не е много присъщ за  Galaxy A-Series, но A90-тката го притежава.

Смартфонът е екипиран и с чудесен дисплей – Infinity-U 6.7″ FHD+ SuperAMOLED, който в най-горната си част (при U-скосяването) e оборудван с 32MP “selfie” камера. Апаратът изначално ще се предлага с Android 9, но в близко бъдеще очаквайте обновяване до Android 10.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *