Цифровият ключ формира бъдещето на свързаните автомобили

  • LYNK & CO изпробва на живо своята вградена в автомобила, базирана на приложение функция за споделяне за първи път в Шанхай на 17 април 2017 г.
  • Дигиталните ключове създават нови модели за собственост и сътрудничество
  • С помощта на облачните технологии на Ericsson, LYNK & CO реализира основната цел на марката да предоставя нови услуги чрез свързаност

LYNK & CO, обявени за доставчик на “най-свързаната кола в света” след старта на дейността си през октомври 2016 г., си партнира с Ericsson, за да формират бъдещето на свързаните автомобили. Благодарение на услугата Connected Vehicle Cloud на Ericsson и лидерската позиция на шведската компания в облачните услуги и Интернет на нещата, LYNK & CO демонстрира първата в света вградена функция за споделяне.

Изследванията показват, че повечето автомобили не се използват в над 90% от времето. Дигиталният ключ на Ericsson и платформата за споделяне на автомобили на LYNK & CO осигуряват достъп до кола на LYNK & CO чрез смартфон, което позволява на собственика на колата да предоставя достъп до нея от разстояние. Чрез приложението на LYNK & CO собствениците на автомобили могат да контролират, наблюдават и споделят своето превозно средство от смартфона си или директно от колата.

Брандът LYNK & CO е стартиран през октомври 2016 г. от китайския автомобилен производител Geely, който също така притежава и марката Volvo. LYNK & CO 01 е първата кола, създадена изцяло в дигиталната ера.

Свързаността е в основата на марката LYNK & CO, чиито автомобили предлагат широка гама от свързани технологии, насочени към улесняване на ежедневието на хората. Приложенията, показвани на голям централен екран, са постоянно свързани чрез бордовата телематика към облака на LYNK & CO, който работи с технологии и решения на Ericsson. Това изгражда екосистема за създаване на функции и услуги с почти неограничени възможности.

Ален Висер, председател на LYNK & CO, споделя: “Свързаността е в ДНК-то на LYNK & CO и e основната цел на нашия бранд. Автомобилите ни са създадени на базата на редица технологии и Ericsson е нашият естествен избор за партньор в развитието на дигиталната ни кола. Решението за цифровия ключ се роди от иновативно съвместно начинание, а чрез облачните технологии ние можем да предложим изцяло нови услуги и функционалности на нашите клиенти.”

Шарлота Сунд, директор Интернет на нещата в Ericsson, коментира: “Съчетавайки уникалния ни опит в областта на Интернет на нещата и облачните технологии със задълбочените познания за пазара на LYNK & CO, успяхме съвместно да разработим сигурна и надеждна платформа, от която те се нуждаят, за да изпълнят основната си цел. Партньорството ни има положително въздействие и върху основния ни бизнес, като стимулира трафика в мрежите, които предоставяме. Това е доказателството за способността ни да стимулираме бизнес иновациите в някои от нововъзникващите индустрии, които проучваме.”


One thought on “Цифровият ключ формира бъдещето на свързаните автомобили

  • 31.10.2017 at 17:22
    Permalink

    И защо трябва да ме радва, че една грешка в сигурността може да даде колата ми в контрола на някой си?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *