Трик за ъпдейта на Dell Streak с Froyo

От вчера си играя отново с Dell Streak и се опитвам да го ъпдейтна с новата версия на Android OS – 2.2 (Froyo). Както бях споменал преди няколко дни в този пост, Dell пуснаха OTA ъпдейт за не заключените към оператор апарати.
Докато чаках апарата да стигне до мен четох по западни и родни форуми дали има успешни ъпдейти и какви са отзивите на потребителите от новата версия. Направи ми впечатление, че вече повече от седмица има оплаквания и съобщения за неуспешни ъпдейти… Ако трябва да съм честен аз бях на крачка да се оплача също, защото независимо от многократните ресети, рестарти и какви ли не опити, страницата на DELL за ъпдейт категорично “заявяваше” че за моя апарат ъпдейт още няма.

Пускайки System updates от телефона се отваря сайта “http://mobileupdate.dell.com/uptodate/uptodate.html” с дразнещото съобщение:

Това можеше да продължи до безкрай…

Стана ми ясно, че всички апарати с версия на baseband завършващ на “00” не са вързани с оператор и вече трябва да си получат ъпдейта. Също така ми стана ясно, че в Европа и България се продават апарати с baseband GAUSB1A111100. Изчетох един тон постове с тъпи въпроси и учтиви, но не помагащи отговори на Amy B от Dell съпорта (не знам как са успели да я накарат да се занимава с това…) докато най-накрая не прочетох, как човек с моя проблем е намерил решението:

1. Отваряте Browser-а и пишете следния адрес: http://mobileupdate.dell.com/?version=GAUSB1A110100

2. Появява се страницата на dell за ъпдейти, но вместо горната картинка виждате това:

3. Следвате инструкциите, започвате да сваляте един 150MB файл. Естествено добре е да бекъпнете ценната ви информация преди това, защото след флаша телефона ще е като чисто нов.

4. След като файла се свали трябва да го стартирате (цък върху името) и започва инсталацията.

5. Следват няколко рестарта и ще се появи и така жадуваното Froyo:

Не знам защо Dell и другите производители правят подобни “по етапни” пускания на ъпдейтите си, защо изнервят потребителите с подобни бъгове (тука има, тука няма)… Важното е, че накрая всичко свърши добре и вече имам Froyo на Streak-a.

One thought on “Трик за ъпдейта на Dell Streak с Froyo

  • 30.11.2010 at 21:00
    Permalink

    Мдаа, бива си го Froyo-то. Един приятел ми даде да разцъкам неговия, хареса ми определено.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *