Със забрана или не, Huawei владее (все още) пазара за 5G оборудване

Историята за проблемите на Huawei със САЩ я знаят вече дори малките деца, така че това не е кой знае каква новина (вече). Да не говорим, че към момента не се знае дали идеята за 2-годишно отлагане (на фона на 90-дневното отлагане, което е активно в момента) няма да доведе до създаването на цяла плеяда от подигравки в посока на САЩ (и свързаните “лица”). И въпреки всичко това (и въпреки очакванията да видим сериозен спад в продажбите на смартфони Huawei в световен мащаб, главно заради масовата дезинформация на ниво клиент), Huawei запазват своето лидерство при продажбите на оборудване за 5G мрежи.

Компанията е направила над 50 договора за 5G мрежово оборудване в Южна Корея, Финландия, Швейцария, Великобритания (и други неназовани държави). “Вина” за това имат и всичките 2160 патента, свързани с 5G, които Huawei притежават.

И понеже много хора все още не са наясно какво се случва при Huawei и техните смартфони, да кажем отново – ползвайте си апаратите (тези от вас, които притежават апарат на Huawei) и не се влияйте от глупостите, които “циркулират” в интернет пространството. Толкова е просто.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *