Станаха известни характеристиките на Huawei P9, P9 Lite и P9 Max

От Huawei все още не са готови сами да споделят основните характеристики на очакваните нови смартфони на компанията, но тази интересна информация все пак изтече в интернет пространството. Става дума за Huawei P9, както и за двата негови “събратя” – големият Huawei P9 Max, както и “бюджетната” версия на P9 – P9 Lite.

huawei_p9_new

Част от инфото за P9-тката вече е известно – чипсет Kirin 950, придружен от 3 GB RAM и 32 GB потребителска памет. Металното шаси продължава да е актуално и при P9. Дисплеят е запазен на 5.2″, разделителната способност отново е 1920 х 1080, но новото тук е допълнителната “статична памет”, която позволява на дисплея да визуализира “статична информация” в замяна на много малко консумирана мощност. Ако си мислите за функцията “Always ON”, то тогава сте на прав път. Налице е и вградена батерия с капацитет 3000 mAh, както и 12MP “двойна камера” с оптична стабилизация. Функционалността DUAL SIM присъства, както и Android 6.0, който да управлява целият този хардуер.

Що се отнася до уголемената версия, P9 Max, при нея добавката “Max” е съвсем логична – говорим за дисплей с диагонал 6.2″ и разделителна способност 2560 х 1440. Оперативната памет тук е увеличена до 4 GB, както и потребителската такава – до 64 GB. Чипсетът е Kirin 955, а камерата е споменатата вече dual cam 12MP. Интересно е да се спомене, че батерията е 3000 mAh, макар размера на смартфона да е осезаемо по-голям от този на P9.

При бюджетният вариант, P9 Lite, SoC-а вече не е от продуктовата линия на Huawei, като се залага на Snapdragon 650, подкрепен от 2 GB RAM и 16 GB потребителска памет. Дисплея отново е 5.0″, FullHD, но нещо положително тук е запазването на (предполагаемо) хубавата камера на P9. DUAL SIM е налице и при P9 Lite, а батерията е с капацитет 2500 mAh.

Накрая ще стане дума и за цената на трите нови смартфона – очаква се P9 да стартира с цена от $500, докато неговата MAX версия ще струва $700. Бюджетният вариант P9 Lite се очаква да е над два пъти по-евтин от MAX – $300.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *