Служител на Samsung арестуван за кражба на почти 8500 смартфона

Да работиш за Samsung в Корея понякога има своите… предимства. Бивш (вече) служител на компанията е успял да изнесе от офиса почти 8500 смартфона (предназначени за разработчици) за времето от декември 2014 година до ноември 2016 година. Всички тези апарати са били продадени на магазин за апарати втора ръка, като общата сума, придобита от служителя на Samsung е над 700 000 $US (800 милиона корейски вони).

Конкретният служител е бил взет на работа по програмата за ангажиране на хора в неравностойно положение (същият се е придвижвал в инвалидна количка), като това е било доста умело използвано за кражбата на апаратите – всеки служител е минавал през специален детектор, но заради инвалидната количка този служител не е бил проверяван. Така в рамките на почти 2 години са били изнесени 8474 смартфона и продадени на IT магазина.

Схемата е била разкрита, когато част от тези смартфони са били видяни в продажба във Виетнам. Служителят е признал, че е откраднал всички тези апарати, за да може да покрие хазартен дълг от 900 милиона вони


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *