Следващата версия на Android OS ще се казва “Kit Kat”, версия 4.4

Дългоочакваната нова версия на операционната система Android бе разкрита от самите Google, като за изненада на мнозина не става дума за Key Lime Prime 5.0, а по-скоро за Android 4.4 – Kit Kat.

android_44_kitkat

Според моделното маркиране досега, Google спазваха азбучната поредица от първи букви в имената – Apple Pie, Banana Bread, Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich и Jelly Bean. Очакваната Key Lime Prime щеше да пасне много добре на тази последователност, но новата версия все пак не изневерява на тази традиция. Новата версия носи име “Kit Kat” или по-простичко казано – Android 4.4.

google_android_kitkat

Очаквано от Google вече са се разбрали и с Nestle относно използването на това име като моделно за новата версия на Android, като в бъдещи опаковки на Nestle Kit kat ще има ваучери (на стойност 5$) за Google Play, че дори и за подарък таблет Nexus 7. Към момента все още не е ясно кои държави и континенти ще участват в тази промоция, но вероятно и това ще стане ясно в най-скоро време. Според първоначалната информация промото ще е налично в 19 държави под формата на 50 милиона ваучера.

google_nexus_5_draft

Това обаче не е всичко. По време на представянето на “Kit Kat” от Google са показали и бъдеща версия на смартфон Nexus, на който малко трудно се забелязва логото на LG. Това допълнително потвърждава слуховете, че следващия смартфон Nexus ще е производство на LG.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *