Работещ 2.2 rom за Motorola Milestone XT720!

Който от вас следи секцията Milestone XT720 в Xda-developers знае че се събираха дарения и търсихме разработчик, който да се наеме да свърши работата на Motorola за един от най-интересните им телефони (за съжаление също толкова интересно изоставени) за 2010-та година.

Е, начинанието започнато от един германец и подкрепено от около 20-30 човека от цял свят (поне това са официалните данни) даде резултат – от няколко дни има напълно работещ порт на Froyo за любимия ни телефон. Порта е базиран на корейския ром (за съжаление няма как да се смени кернела) и почти всеки ден излиза нова, подобрена версия.

Преминаването от официалния 2.1 към 2.2.1 не става по стандартния начин с флашване на SBF, а чрез nandroid bаckup/restore, но процедурата е лесна и не крие никакви рискове за апарата ви. Който от вас ще минава към 2.2 го съветвам да прочете добре достатъчно лесния и добре написан манюъл и да го следва стъпка по стъпка.

Ако сте доволни от новия си софтуер  не би било лошо и да изкажете благодарност към човека, който направи това възможно – Dexter_nlb под формата на дарение, или просто благодарност във форума.

Линк към темата за 2.2


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *