Първи по-реални снимки на Samsung Galaxy S5 mini

След появата на Galaxy S5 преди повече от 3 месеца бе редно съвсем скоро да видим и неговият “мини” вариант, притежаващ най-вероятно фирмено означение SM-G800F. Става дума за Galaxy S5 mini, който изглежда по-готов от всякога, особено според следващите снимки от SamMobile.

samsung_galaxy_s5_mini_draft1

Новият “мини” флагман на Samsung ще изглежда доста подобен на по-големия си батко, но за съжаление няма да споделя голяма част от хардуерните възможности на Galaxy S5. Дисплея съвсем очаквано е с по-малки размери, а именно 4.5″ SuperAMOLED 720p. Биосензорът на задната страна и скенерът за пръстов отпечатък на хардуерния бутон “Home” присъщи на Galaxy S5 са налични и при умалената версия. Чипсетът обаче далеч не е Snapdragon 800, а доста по-скромния Exynos 3 Quad с работна честота на ядрата от 1.4 GHz и графичен домейн Mali-400MP4.

samsung_galaxy_s5_mini_draft2

Оперативната памет е с обем от 1.5 GB, а основната камера е 8 MP (с допълнение от лицева камера 2.1 MP) и с възможност да записва видео във формат FullHD. Потребителската памет ще е 16 GB, но налице ще е слот за карти microSD. Новият мини смартфон на Samsung ще работи под управлението на Android 4.4.2, а освен това ще притежава доста известни софтуерни приложения и функции, като например Ultra Power Saving Mode, Private Mode, Kids Mode и т.н.

samsung_galaxy_s5_mini_draft3

Има вероятност S5 mini също да притежава някой от сертификатите за прахо- и водоустойчивост, но това тепърва ще бъде изяснявано.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *